Водещата на предаването „Папараци” по Би Ти Ви Венета Райкова винаги е наричала баща си просто човекът, който я е създал, биологичен родител и нищо повече. 

„Често го наричам „този, който ми се води баща” и до там”, признава блондинката на всеослушание. Журналистката винаги е била открита по темата и многократно е споделяла, че липсата на силно мъжко присъствие от страна на баща й винаги й е тежало. Таткото на Венета, Румен Райков, е изоставил нея и майка й, заради любовницата си. От втория брак на биологичния си родител водещата имала сестра, с която също не поддържала никаква връзка.



„Хората не могат да разберат, че с майка ми никога не сме ламтели за пари. Имали сме нужда единствено от мъжко рамо, на което да поплачем, за да се успокоим. Такова обаче така и не получихме”, изживява отново болката си Райкова. Днес тясъди строго родителя си. Горчивината в сърцето й към него стига до там, че тя с ръка на сърцето си признава, че дори не би го погребала, пише "Уикенд".

„Нека ме съди, който иска! Никой не знае какво съм преживяла, за да коментира постъпките ми. За мен той е чужд човек. Едно улично куче ми е по-близко от него”, категорична е телевизионната звезда на Би Ти Ви.

Кариерата на Венета Райкова отново е във възход, откакто е водеща на "Папараци" . Според класацията на ГАРБ, неделното шоу е второто най-гледано предаване на телевизията, след „Фермата”, като много често бие даже и новините.