Надежда на стотици, изпаднали в беда, е вдъхнала бившата водеща Венета Райкова.

Това твърди самата тя, след като се нареди на първо място в класацията на най-четените писатели за изминалата година, пише столичен всекидневник.

"Едно голямо постижение за мен е, че с третата ми книга – "Инсомния", успях да вдъхна надежда на много хора. Читатели ми се обаждат и ми казват, че съм написала българската Библия. Хората плачат, когато я четат, и намират утеха в нея. Чудотворните места, описани в книгата, са реални и всеки може да ги посети, ако търси спасение" - разказва Венета.

Райкова вярва, че за всеки има шанс и чудесата се случват. Ето защо тя е спокойна за изхода от делото, което водещият Юксел Кадриев заведе срещу нея.

"Интересното беше, че когато представих най-успешната си книга, бях безкрайно щастлива. На другата сутрин дойде частен съдебен изпълнител и разбрах, че сметките ми са запорирани. Човек не знае във всеки един момент какво да очаква" - допълва още тя.

През последните седмици Райкова усилено се готви за пътуването си до Лондон. Тя ще прекара четири дни в британската столица, а на 19 февруари ще се срещне с българските си читатели там, за да представи книгите си. Събитието е организирано от фондацията "Майки за донорство - Англия" и парите, събрани от таксата за присъствие, ще отидат за каузата на сдружението.

"Вълнувам се много за пътуването си до Англия. През дните, които сме там със семейството ми, ще отпразнуваме и рождения ден на сина ми Патрик. До този момент съм криела кога е роден. Сега вече всички ще научат" - споделя Венета.

Слуховете, че съпругът на Венета е решил да я остави след скандала с Кадриев, се оказаха абсолютни измислици. Тихомир и Райкова нямат намерения да се развеждат и нямат каквито и да е разгногласия помежду си, пише ПИК.

"Тихомир е до мен във всеки един момент. Подкрепя ме и ми вдъхва кураж. Няма да се развеждам!" - категорична е Райкова.