След броени дни е официалната премиера на четвъртия роман на Венета Райкова, узна HotArena.

Още преди да бъде пусната в продажба, книгата "Вендета" даде заявка да бъде поредният бестселър на горещата тв водеща.

Причината е най-вече предварително издаденото скандално разкритие за "синоптичката с буклите", която спи с шефа си. Явно в поредното си произведение Венета отново ще разкри куп тайни от родните светски среди, маскирайки ги като художествена измислица. Но всеки, който е малко от малко запознат, ще открие истинските имена зад измислените.

Главните герои във "Вендета" са телевизионен продуцент и съпругата му, както и строителен бос и жена му, която е бивша манекенка и тв водеща, която е много известна, но и много нещастна.

"Интриги, секс, наркотици, борба за рейтинг, власт и пари" са основните движещи сили в живота на тези двойки. Не по-малко интересни са и второстепенните герои.

До последно Райкова е мислела романът да се казва "Инфинити". Идеята за безкрайността е силно застъпена в книгата. Като инфинити басейн - гледайки го, имаш чувството, че водата му се излива в безкрая. Все пак, след консултация с издателката се спират на заглавието "Вендета", което със сигурност по-приляга, имайки се предвид скандалните разкрития.



Въпреки това, авторката е категорична, че не отмъщава на никого, а романът е просто художествена измислица. Тя не се притеснява от факта, че много известни личности ще се припознаят в лирическите герои. Вече са й се обадили няколко човека, припознали се в анонсите, които публикува във фейсбук.

"Реакциите им ми бяха странни. Защо си мислят, че точно за тях пиша?! Както каза мъжът ми, не целия свят се върти около тях. Малко гузен-негонен се получи положението", чуди се Венета.

Тя споделя, че темата за кармата е водеща в новата ѝ книга. В предишните три са били съответно любовта, магиите и духовната и финансовата криза. Райкова сама е стигнала до извода, че това, което правим на другите, след това се връща при нас.

"Това, което ни се случва днес, е онова, което сме си извоювали според закона за кармата", категорична е писателката и тв водеща.

Венета не отговаря конкретно дали тя е усещала, че изкупува кармични грехове към свои близки.

"Важно е да се знае, че ако имаме пари и душата ни е прилепнала към тях, е хубаво да дадем една част за благотворителност...Умението да изгубиш в нещо дребно е умението да победиш в нещо голямо", философства Райкова.

По отношение на съпруга си, Тихомир, Венета признава, че са прекалено затрупани с работни ангажименти, за да имат време да се карат. Дори почти нямат възможност да се виждат.

Въпреки това, двамата планират обща лятна ваканция, защото имат спешна нужда от нея.