Само четири месеца след като първият й роман „Триумфът на кучките” се превърна в бестселър, Венета Райкова изненада феновете си и с втора книга.

„Вещицата” тя представи на коктейл с близки, приятели и последователи от „Фейсбук“ в книжен център „Гринуич” завчера. Сред официалните гости на събитието бяха и съпругът й Тихомир и синът им Патрик.

„Мама много те обича и дори понякога да вика, това е защото е много заета в писането на книги”, обърна се с намигване към малкия Райкова.

Освен официалния старт на продажбите на томчето, тв водещата отпразнува и имения ден на главната си героиня – Ана. „Премиерите и на двата ми романа се случват на предварително подбрани дати.

Днес честваме Успение на света Ана, а когато представях „Триумфът на кучките” на 8 март ви споделих, че посвещам книгата на всички жени”, разказа Райкова. Във „Вещицата” тв водещата отново черпи вдъхновение от реални събития и експлоатира темата за битката между доброто и злото във всеки от нас.

„Книгата не е за хора със слаби нерви”, предупреди миньончето. Интриги, скандали, магически ритуали и злощастни събития са в основата на този роман, а за героите му всеки ден е борба за надмощие. Корицата на „Вещицата” пък отвежда към притчата за първородния грях, според която заради змия Адам и Ева отхапват от плода на забранената ябълка и така опознават срама и злото.

„Сюжетната линия е изключително интересна. Самият аз прочетох романа за около три часа”, сподели журналистът и анализатор Любомир Огнянов, който бе сред специалните гости на премиерата. Много от приятелите на Райкова, успели да си поръчат копие от книгата предварително, също споделиха, че са преминали през историята на един дъх.