Тeлевизионната водещата Венета Райкова ще се пробва в ново поприще.

Тя е поканена за главен редактор на лицензното списание HELLO! България, и е приела поканата, научи BIG5.BG.

Същевременно нейното предаване "Дневникът на Венета" по TV 7 ще продължи да се излъчва. Паралелно с него тя ще се изявява в ролята на главен редактор. До услугите на русата амбиция се е стигнало, след като за позицията са били проведени десетки интервюта с именити журналисти, но те са отказали поради лоши условия.



При положение, че рейтинговото предаване „Горещо" вече не е на екран, Венета няма какво да губи, и е решила да рискува в новото начинание. Според хора от медийните среди заплащането за главен редактор в престижното списание е твърде ниско. Издателите не можели да предложат заплата по-голяма от 2000 лв., като заради Венета са направили изключение и са дали 1000 лв. отгоре.

Журналистката е успяла да компенсира ниското заплащане с това, че няма да е непрекъснато в редакцията, и ще разполага с времето си. Определени дни от месеца тя ще обгрижва списанието и ще движи организационно всички задачи.

Доскорошен главен редактор на списанието бе Станислав Дочев, който сам е пожелал да се оттегли. Причината е била амбиции в друга сфера.