Биг Бен, Бъкингамският дворец и паметникът на кралица Виктория бяха първите забележителности, които доскорошната тв водеща Венета Райкова посети заедно със съпруга си Тихомир Георгиев и сина им Патрик в Лондон.

Тримата отпътуваха за английската столица в края на миналата седмица, а повод за екскурзията им даде представянето пред българската общност там на трите романа на Райкова - „Триумфът на кучките”, „Вещицата” и „Инсомния”.

„Патрик не иска да си тръгва от Лондон! Иска да остане тук да живеем! В толкова други държави е бил с нас, но тук му хареса най-много!”, разказа Райкова, а зевзеци вече й предложиха да пусне корени в английската столица, след като апартаментът й бе запориран вследствие от делото, заведено от Юксел Кадриев.

В Лондон Райкова взе със себе си и десетки издания на досегашните романи. Причината – в английската столица те могат да бъдат намерени само в една книжарница. Емоционалната среща бе организирана от фондация „Майки за донорство – Англия”, а събраните пари от пропуските, които струваха на читателите по 15 паунда, ще бъдат дарени за нейната кауза.

Терен на срещата й с феновете даде Park International Hotel, а Райкова посрещна гостите с чаша вино и професионална снимка с всеки един от тях.

В момента Венета работи по четвърти роман, като вече е готова с първите си 100 страници.

Отново на родна земя, водещата и семейството й се завърнаха вчера вечерта, след като намериха време да релаксират и с шопинг.