10 години „Горещо" стигат! С тази знаменателна фраза шефът на Нова телевизия Дидие Щосел решил съдбата на клюкарското токшоу, което пагубно загуби популярност напоследък.

В събота бе излъчен последният брой на предаването и както се казва в култовото риалити „Биг Брадър" - Венета Райкова напуска Къщата на Нова завинаги, пише ''Всеки ден''.

Водещата не е знаела, че на 12 юли ще блесне от екрана за последно, защото предаването й е имало договор до края на месеца. Продуцентите й от „Телеман" обаче решили да й съобщят лошата вест непосредствено след записа, защото се притеснявали да не направи някоя изцепка или да си тръгне и да ги остави да плащат неустойки на Нова за неизлъчения брой.

Поне от 2 месеца отношенията на блондинката от Попово и продуцентите й Боян Петков и Николай Русакиев били обтегнати до краен предел, защото тя им вдигала скандали, че не защитават „Горещо" пред Нова.



Заради високия рейтинг на конкурентното предаване по ТВ7 „Поверително от N.L." шоуто на Венета бе премествано многократно и накрая го излъчваха след полунощ.

„10 години работим заедно, направих предаване легенда, а вие не можете да се преборите да ме излъчват в нормален час", кряскала Райкова на шефовете си.

Истината е, че заради ниската гледаемост и все по-абсурдните интервюта с треторазредни врачки и шамани Нова е решила да махне „Горещо" от програмната си схема още през пролетта.



Това, в комбинация с растящата популярност на прекия тв конкурент с водеща Николета Лозанова и обтегнатите нерви на шефовете от „Телеман" заради сценките на Райкова, накарали Щосел да вземе категорично решение.

Продуцентите на Венета били бесни и от факта, че зад гърба им тя е преговаряла с Би Ти Ви за самостоятелен проект там. Шефът на канала Павел Станчев обаче не считал професионализма и излъчването на поповската юристка за достойни за най-голямата телевизия у нас и недвусмислено й казал, че мечтите й няма да се сбъднат.

Така в последния момент се оказало, че Райкова няма да започне предаване по Би Ти Ви, както се очакваше.