Venci Venc' и Моисей се скриха зад кукерски маски за да изгонят злите духове. Двамата се включиха в международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“, който се провежда всяка година в Перник.

Сред близо 7 хиляди участници, събрали се да почетат българските традиции, изпълнителите на „Единстевната“ почти останаха незабелязани. При първото сваляне на маските на певците обаче тълпа от фенове ги наобиколи.

Докато Моисей беше щедър откъм позиране за селфи с тийнейджъри, Venci Venc' отпрати всеки желаещ да стисне ръката му. Момчето, чието музикална кариера тръгна от X Factor, почти всяка година се включва в ритуала за гонене да духове, докато дуетната половинка на Павел посещава събора от 2016-а, макар в семейството му да има няколко поколения кукери.


Моисей пристигна на площада в Перник с костюм и маска за чието създаване е допринесъл. Той подпомага фирма, която прави празнични облекла и няколко дни преди „Сурва“ стартира игра в социалните мрежи, с която даде шанс на фенове да спечелят кукерска маска, пише "Монитор".

Източник: signal.bg