За най-чаровния мулат на бг сцената любовта е едно от най-красивите вдъхновения и именно под нейно влияние той създава музиката на новото си парче – „Шесто чувство“, в която вземат участие и момчетата от група СкандаУ.

Ако смятате това за досадно клише, почакайте.

Има тайнствена любима, тренира източното бойно изкуство яйджуцу и смята, че най-накрая, след дълго време е открил себе си, пише Tialoto.

„Имам една муза, едно прекрасно вдъхновение, на което съм много благодарен, обаче засега държа да не я представям. Причината е, че в момента съм се фокусирал върху работата, предстои ми дебютен албум, лято, участия... Измъквам ли се? Тя в момента също е много заета и общо взето не прибързваме. Времето най-добре ще покаже. Когато двама души се чувстват добре, не трябва да пренавиват нещата. За едни свободни, разумни и адекватни хора понятия, като „гаджета“ и „обвързани“, са безсмислени клишета. Няма нужда нещата да се обсъждат, те се усещат“, казва в интервю за сп. Story VenZy и откровено признава, че е инвестирал много време в отношенията си с бившата си приятелка, а от това професионалните му проекти са оставали на заден план.

„В моята професия с известността идва и вниманието от другия пол и покачването на егото – ОК, но ако успееш да държиш това в граници. Ако за мен стане по-важно с коя мацка ще си пиша или в кое заведение ще се напия, ще загърбя нещата, които са ме довели дотук. А това не мога да си позволя. Аз съм от онези хора, благословени да изживяват мечтата си. Благодарен съм, че професионално всичко ми се случи на 26-27 години – подписах с „Монте Мюзик“, и имах време преди това да изградя ценностната си система – да знам какво искам, а като го постигна, какво трябва да правя с него. Изградих си твърди основи, успях да остана себе си, да не забравям откъде съм тръгнал“, обобщава философията си VenZy и откровено казва, че е имал период, в който е бил напът да загуби идентичността си.

„Но се върнах. Помогнаха ми няколко неща. Първо, върнах се в квартала ми, нанесох се да живея близо до нашите. Беше много хубаво, защото започнах да се срещам пак с приятелите, с които съм израснал. Изтърпях конското им, че не сме се виждали толкова отдавна, но бях суперблагодарен. Защото истинските хора до теб знаят, че ти гониш цели, радват се на успехите ти и проявяват разбиране, че невинаги може да си с тях. Ако решиш леко да си повярваш, казват ти направо: „Абе, ей, не си ли спомняш как едно време те черпих бири, а? Я не се прави на много интересен!“, споделя певецът.

Така открива и смисълът в източната философия, четейки Лао Дзъ, Конфуций... и купувайки си меч.

„Интересувам се от бойни изкуства, а тази година се осмелих да предприема крачка напред. Мечът не е самурайски, а тренировъчен – със същата тежест и дължина като истинските, само че не е остър. Ако върху острието на истинска катана изпуснеш косъм, той се разцепва. Първо започнах да чета за различните видове катани, да уча термините. И постепенно стигнах до практиката – започнах да тренирам яйджуцу. Това е „изкуството да вадиш и прибираш меча“ – владеели са го елитните самураи на императора. Трябвало да е от седнало състояние (примерно докато се хранят) да могат с едно движение да извадят катаната, да посекат врага и да я приберат обратно. Тоест, няма време за бой, а е при спешни случаи. При това бойно изкуство няма демонстрация на сила, а на техника, то е медитативно, защото трябва да си абсолютно концентриран, бърз и прецизен“, разказва за новото си хоби VenZy, който тренира и бокс.

Така се е научил да познава себе си и по-ясно да намира смисъла на действията си.

„С времето спрях да различавам мечтите от целите си, защото за мен мечтата е една вдъхновяваща цел. Целта е по-постижимото, по-реалното, докато мечтата е това, което евентуално може да се случи, звучи приказно, невероятно. Ако успееш да събереш двете в един фокус, наистина започваш да живееш в магия. Аз вече имам една сбъдната мечта – да бъда певец. Мечтая един ден да правя музика за други артисти и да започна да продуцирам. Да откривам таланти, деца, които са били като мен, и при тях, като при мен, да се появи един прекрасен изпълнител, както при мен Графа, да ги чуе и да им каже – ще ти дам шанс, да видим дали ще се получи. И да се получи.“