Дизайнерката Вера Уанг призна, че за нея е било истинско предизвикателство да създаде костюмите на олимпийския фигурист Нейтън Чен, които той облече на тазгодишните Игри в ПьонгЧанг. В интервю за списание Vogue тя сподели, че най-вълнуващата част е било участието на 18-годишния Чен в творческия процес. "Той определено имаше собствено мнение за дизайните и свое собствено страхотно усещане за стил", каза Уанг, която през годините е работила и с други звезди на леда като Еван Лисасек, Мишел Куан и Нанси Кериган. За всеки един от тях обаче тя е използвала различен подход.

"Невъзможно е да съществуват двама кънкьори с една и съща енергия, креативност, атлетизъм, музикалност или пък стил", обясни още тя. При Чен тя е искала облеклата му да включват едновременно геометрични форми и усещане за безгрижност и да не са просто "шоу костюми", а "елегантни и съвременни интерпретации на атлетизма".

Американската легенда в модата измисля за олимпийския състезател 30 различни монохромни дизайна, с които той да представи страната й на Олимпийските игри. "Нейтън е отражение на новата свобода не само заради подвизите си в четворните скокове, но и заради модерното си усещане за музика и движение, които вече оказват влияние на артистичната страна във фигурното пързаляне", заключи Уанг, която също е била състезател на леда преди да се захване с мода.