Заложници на счупен самолет станаха актьорите Юлиан Вергов, Теодора Духовникова и Владо Пенев. Тримата часове наред чакаха на летището в Истанбул, тъй като се оказа, че машината на турските авиолинии, с която трябва да се приберат в София, е повредена. И бяха принудени да "висят", докато пристигне нов самолет, който да ги откара.

Драматичната история се разиграва във вторник вечерта. Вергов, Духовникова и Пенев са приключили турне в Турция и се прибират от Бурса, като прекачването им за България е през Истанбул. Точно преди да излетят, се получава информация, че има технически проблем с летателния апарат и полетът няма да бъде извършен. Актьорите заедно със стотици други пасажери са принудени да чакат на аеропорта, докато пристигне друга машина и ги прибере.

Духовникова цитира Божинов

"Вергов беше бесен. Закани се, че повече няма да лети с тази авиокомпания. Постоянно се държеше за главата и говореше, а Духовникова се опитваше да го успокои. Самата тя стоеше повечето време безмълвна и убиваше скуката. Вергов си мислеше да си вземе бира от летището, за да се поуспокои, но цената от 10 евро за едно кенче вероятно го отказа", разказаха пред "България Днес" свидетели на драматичните сцени. В един момент и гладът проговорил, което още повече изнервило чакащите пасажери. Актьорите заминаха за турнето преди дни и засипаха социалните мрежи с кадри от пътуването си в южната ни съседка. Те споделяха с какво се хранят, къде се снимат и с кого се виждат.

Ето коя прилапа Гъмов

"Турция, Истанбул, Ататюрк летище. Владо Пенев и Юлиан Вергов. Турне, театър. "Бащата". Рент-а-кар. Чакаме. Много чакаме. Юли се разправя. Владо вече мислено е в Топ Капъ. Питах - мога ли малко да похленча? Можело. Нямало никакво значение", написа Духовникова в личния си профил. Вергов сподели, че постановката "Бащата" тръгва на турне. А Владо Пенев пусна снимки от Истанбул и драсна текст към тях: "Цариград".

По неофициална информация Вергов, Духовникова и Пенев са се прибрали успешно в България в нощта на вторник срещу сряда, пише ХотАрена.