След като до медиите бе изпратено писмо“LASTERI MUSIC GROUP", в което компанията обявява, че ще съди изпълнителката Весела Бонева, пр-ит на певицата побърза да отговори на нападките.

"С настоящето прессъобщение, изпълнителката Весела Бонева опровергава клеветите, които бяха отправени по неин адрес, чрез изявлението до медиите, изпратено на 25.02.2011 г. от страна на Lasteri music group, подписано от Паула Павлова.

Мениджърският договор на Весела Бонева с „Ластери” ООД, Ямбол е прекратен на 21.5.2010 г. с нотариална покана. Причината за разтрогването на договора е поради неизплащане на дължими суми, липса на каквато и да било грижа за имиджа или кариерата на младата певица.

Продуцентският договор на Веси Бонева с Lasteri music group S.r.l., Милано е прекратен на 18.01.2011 г. с официално уведомление от нейните италиански адвокати - разваляне поради виновно неизпълнение от страна на продуцента по чл. 1453 от Италианския граждански кодекс (Il Codice Civile Italiano). Спазени са абсолютни всички изисквания на италианското законодателство.

Причината за прекратяването на правните отношения са отново неизплащане на дължими суми, както и неприемливо забавяне и дори бездействие при продуцирането и издаването на албума на Весела Бонева, липса на координация и организация от страна на продуцента.

Понастоящем Веси Бонева няма никакви отношения или ангажименти към към Lasteri music group S.r.l., Милано.

Нямаше никакви правни пречки за участието на Веси Бонева в конкурса „Евровизия 2011”, който се проведе наскоро. БНТ1, организаторите от българска страна, бяха наясно с това.

„Бях поканена да участвам на престижния конкурс „Евровизия 2011” и въпреки краткото време което имах, за да се подготвя аз приех поканата! Ден преди да заснема видеовизитка за конкурса, разбрах от организаторите, че бившите ми продуценти от Lasteri music group са изпратили писмо, целящо да спре моето участие в конкурса. В отговор на това писмо, приложих редица документи, доказващи, че бившите ми продуценти не могат да имат каквито и да било претенции към мен и песента ми! В крайна сметка прецених, че не желая името ми да се забърква в подобни скандали и доброволно се отказах от участие в конкурса”, каза Бонева.

Засега изпълнителката ще менажира музикалната си кариера сама и ще продуцира самостоятелно подготвянето на следващия си албум."