Здравейте! Предадоха ми щафетата и е ред за моите дневници.

Като за начало ще споделя снимки от почивката ми в Дубай, на която се разболях и ми беше супер неприятно, но въпреки това разгледах едни от най-красивите места. Много исках да отида там отново, чувствам се страхотно на това място.

В Дубай почерпих вдъхновения за новия сезон. Посетих най-големия МОЛ, подводния Бурж aл Араб и Буда Бар. С Елин се побъркахме по водните пързалки. Бях изумена и от сбирки, на които присъствах, където жените ходят забулени, водени от мъжете си, сякаш са камили. Не разбирам религията им, уважавам правото на избор, но ми се стори прекалено, че едва очите на дамите се виждаха. Мъжете там не искат жените им да бъдат гледани от странични хора и сякаш ги крият от света. Искам да кажа, че не съм феминистка, но наистина ми се стори прекалено.

Имаше много туристи, а обслужващия персонал на хотела Al Casar беше предимно от пакистански и индийски произход. Говорихме с някои от тях и се оказа, че повечето от тези хора работят там целогодишно и не са се прибирали повече от 6, 7 години при семействата си. Стана ми много тъжно.

Бях и на пазара за злато и диаманти Golden suk. Разгледах местата, където предлагаха различни материи платове за дрехи, но бяха прекалено ориенталски за стила на Vincit. Гледах и пеещите фонтани. Това беше едно от нещата, които ме впечатлиха изключително много.

Въпреки, че в Дубай е толкова красиво и екзотично, тук ми е най-добре. България си е България, това е моето място!