В днешния празничен ден – 1 март, Веселин Маринов подари на своите многобройни почитатели премиерата на най-новото си видео.

То е към песента “Под старата асма”, една мелодия в стилистиката на старата шлагерна песен.

За първи път меломаните чуха “Под старата асма” в албума “Островът на любовта” и веднага я харесаха. Това накара изпълнителят да я включи, както в концертния си репертоар през последните две години, така и в юбилейния си CD/DVD албум “Златни хитове”.

Веселин Маринов винаги е почитал българските традиции и изконните семейни ценности, затова и видеото показва една идилична картина, заснета в Еленския Балкан. Родния край на певеца и обичаите край неделната трапеза в голямата българска фамилия са запечатани в кадрите, режисьор на които е Людмил Иларионов – Люси.

Премиерата на “Под старата асма” не е единствената изненада, която Веселин Маринов и телевизия “Планета” правят в навечерието на Националния празник – 3 март. На тази дата, от 19:00 часа, в ефира на музикалния канал ще се излъчи премиерно и документалния филм – “35 години срещи на сцената”, отразяващ всичко, което се случи зад кулисите на Юбилейния концерт на изпълнителя в зала “Арена Армеец” в София.