На Националния празник 6 септември - Денят на Съединението, централният градски площад в Полски Тръмбеш бе домакин на две големи прояви - Националното фолклорно надиграване “Ритми край Янтра”, което завърши с кръшни народни хора и Гала-вечерта на Първия Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен “Полските щурчета”, организиран от Веселин Маринов.

Това е специален жест на популярния изпълнител на Музикална компания “Пайнер” по случай празника на родния му град, 8-ми септември.

“Това е дългогодишна моя мечта – да направя нещо в родния ми град. И тази моя идея срещна голяма отзивчивост”, споделя певецът.



Талантливи деца от цялата страна, разпределени в четири възрастови категории взеха участие в конкурса. Авторитетно жури с председател звездата на българската естрада Мими Иванова и с участието на композиторите Развигор Попов, Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки и Пламен Велинов оценяваха таланта, певческите качества и сценично присъствие на участниците, пише Planeta.tv.

“Изключително съм благодарен на Веселин Маринов.Това е негова идея - цялата организация, финансирането, перфектното реализиране и мога само да кажа – дълбок поклон пред Веселин Маринов! Той никога не забрави от къде е тръгнал и винаги се е отзовал, и е помагал на хората и родния си град. Един голям родолюбец! А този конкурс, вярвам, че ще даде възможност от сцената в Полски Тръмбеш много млади таланти да започнат професионалния си път!”, заяви кмета на Полски Тръмбеш - Георги Чакъров.