Фалит грози естрадния певец Веско Маринов, показа проверка на България Днес, пише slava.bg.

Въпреки дългогодишната си кариера, десетките хитове и хилядите концерти изпълнителят е останал буквално без пукнат лев. Фирмите му, през които минават хонорарите от участия, отчитат изключително скромни печалби. За миналата година "Студио Маринов" и "ЕТ Маринов-Веселин Маринов" са на плюс общо с едва 57 хиляди лева. Суми, с които естрадната звезда трудно може да си покрие дори сметките за храна и ток. С евентуалния остатък Веско трябва да плаща и дълговете си към банки. Към днешна дата тяхната стойност е над 650 хиляди лева и само лихвите по тях са колкото фирмените печалби. Така на практика Веско е поставен пред тежък избор - да си купи ядене или да плаща заемите. При първия вариант певецът рискува да умре от глад, а при втория - да обяви фалит.

Самият певец също не крие ужасяващата си финансова ситуация.

"Всеки ден мисля за тези кредити и питам счетоводителя как сме с парите този месец. Затова ми е много смешно, като чуя някой да говори за мен, че съм милионер", проплака наскоро Маринов.

Любопитно е, че част от дълговете на Веско Маринов са натрупани в името на успешната кариера. Преди няколко години той тегли заем от банка, за да си купи оборудване за концертите и да заснеме нови клипове. Като обезпечение той залага огромния си апартамент в София.

"Сигурен съм, че рискът си струва, и лесно ще изплатя заема", обяснявал пред свои близки Веско. По това време той нашумя като пръв приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов. Покрай изпълнения от него химн на МВР и участие в прояви на управляващите дори му излезе прякорът Трубадура на ГЕРБ. Славата като близък до хора от властта му гарантираше и многобройни покани за участия в цялата страна. Надеждите за осребряване на славата в крайна сметка се оказват без покритие. Дори и приходите от увеличените участия не стигат, за да се изплатят заемите, които вместо това главоломно нарастват.

Сн. Булфото