Около един милион ще спечели голямата звезда на българската естрада Веселин Маринов от концерта си, който се проведе вчера в зала "Арена Армеец", научи "България Днес".

Приходите за голямата ни звезда идват от продадените 13 100 билета, които са от 20 до 100 лева в зависимост от желаното място. Веско неведнъж е признавал, че му е трудно финансово и благодарение на приятели оцелява заедно с екипа си. "Аз съм добър данъкоплатец и досега стриктно изпълнявам задълженията към държавата си", обяснява Маринов.

С финансовия удар от концерта изпълнителят на "Горчиво вино" ще се превърне във втория най-богат певец за тази година след Лили Иванова, която след концерта си в същата зала преди години спечели 1,2 млн. лева от шоуто си.

За разлика от Лили обаче Веско е собствен финансов мениджър на приходите и разходите си и като такъв е успял да си намери добри спонсори. Именно те ще платят рекламата на концерта и наема на залата. Единствено за хонорарите на екипа и балерините Маринов ще се бръкне от собствения си джоб.

До последно в залата да видят грандиозното му тричасово шоу билети са си купили 13 100 зрители. Пълният капацитет на "Армеец" е 17 906 места, но никой, дори Лили Иванова и Лейди Гага, не е събирал толкова хора на едно място, споделят оттам.

"Този концерт е апогеят на моето творчество с концерта ми "35 години на сцена". Самата зала прави събитието много специално. Щастлив съм, но и малко притеснен, защото възможността да влязат повече от 12 500 човека на едно място много респектира. Изисква се огромна подготовка, много по-голяма от тази за 23-те концерта, които съм правил досега в зала 1 на НДК", сподели емоцията си Веселин Маринов.

"Последният път, когато пях така, беше на първия концерт в зала 3 на НДК, на представянето на албума "Горчиво вино" през 95-а година", припомня си певецът. Интересното е, че и тогава, и сега ръководителят на оркестъра е един и същ човек - Красимир Гюлмезов.

"Той е мой съратник в музиката, както и композитор на десетки мои песни и стотици аранжименти", казва за таланта от група "Шик" Веско.

Кастингът за музиканти, които свириха с голямата ни звезда, не минал лесно. Всички те са елитни, но всеки от тях работил поотделно.

"Харесвам всеки един от тях изключително много, как свири, как работи и така сглобихме една наистина страхотна група, способна да даде този екшън. Екшън, от какъвто имах нужда и за какъвто съм мечтал - за да я има свободата на чувството на импровизация. Да можеш във всеки един момент да не си зависим от един механичен ритъм, а да имаш свободата с оркестър и такава свобода, която само една банда може да ти даде", сподели преди изявата Веско.

Екипът на шоуто бе подготвил огромна сцена на три нива с видеостени, като нито един елемент от концерта не приличаше на предишните.

"Дотук имам 27 албума, както и късмета във всеки от тях да се появяват хитове. Преди много години, когато създавахме "Горчиво вино" и тази песен стана много голям шлагер, Тончо Русев ми каза: "Веско, пожелавам ти да имаш много концерти, в които да не изпълняваш "Горчиво вино", защото на тези концерти ще се раждат други толкова големи песни". И наистина през годините десетки други мои песни станаха обичани, толкова обичани, че можех да не се връщам към "Горчиво вино". Може би затова сега ни бе наистина много трудно да подберем най-очакваното от публиката и то да бъде събрано в тези концертни часове за нея", каза Веско.

Лични гости на трубадура на МВР бяха поканените маестро Тончо Русев, който напоследък не бе в цветущо здраве, родителите и роднините на изпълнителя от Полски Тръмбеш. Всички те заедно с дъщеря му Йоана и нейното семейство бяха най-отпред, за да са негово вдъхновение, както ги е помолил. На изявата бе и най-добрият приятел на Маринов - политикът от ГЕРБ Цветан Цветанов с близките си. Веско бе поканил и колегите си - дует "Ритон", Росица Кирилова, Лили Иванова, Георги Христов, Васил Найденов и много други. Единствената липса в залата бе втората му съпруга - Цветанка, докато първата, от която има дъщеря Йоана, бе със специална покана за вечерта.

"Ние от фен клуб Полски Тръмбеш се организирахме от сутринта да присъстваме на концерта", сподели ни Цанка Иванова, председателката на почитателите на Маринов в родния му град. Според нея още три автобуса с фенове с транспаранти бяха пристигнали специално за концерта, за да подкрепят "нашия човек". Те били от Шумен, Ловеч и Велико Търново. "Маринов е човек с твърд електорат. Там няма "не мога", като каже Веско имам концерт, и всички се строяваме пред него да го слушаме, голяма работа е той", щастлива е Цанка Иванова. Жената взела билети за половината град, като не пропуснала и двамата си внуци.

Песен, посветена на големия си приятел - поета Евтим Евтимов, бе гвоздеят в програмата на Веселин Маринов.

Създателят на "Обич за обич", "Горчиво вино", "Ти си любовта" и други си отиде от този свят преди пет месеца на 82-годишна възраст. Евтимов бе един от най-близките хора на Веселин Маринов. Той заедно с Тончо Русев написаха най-запомнящите се естрадни български парчета, някои от които изпълни Веселин Маринов.