Веселин Маринов е доказал се във времето професионалист, перфекционист и работохолик с многобройни почитатели от различни възрасти.

За своя 35-годишен творчески юбилей певецът си подари самостоятелен концерт-спектакъл в най-голямата концертна зала в България:

“Ще прозвучи малко нахално, но според мен такъв концерт от български артист у нас не бе правен. Тази зала е пълнена от няколко звезди на българската музика, всеки със своето амплоа. При нас имаше голямо присъствие на техника, на екшън, който донесе онова различното. Пред 13 хиляди души. Изпълних своя мечта”, са думите на изпълнителя в първото му интервю за 2017 г. пред сайта cultinterview.com.



Веселин Маринов споделя, че от много години всяка сутрин става в 4:15 часа, излиза в 5:00 и в 7:15 вече е на крос:

“До такава степен кросът е станал част от живота ми, че се чувствам много зле, ако не изляза. Започнах годината със сутрин, в която не ходих да тичам, тъй като след участие сутринта се прибрах в 6. Малко ми трябваше – половин час, но реших да го “запиша” за себе си. Изпитвам огромно удоволствие от чистия въздух, от възможността да се разсъня, да вляза в кондиция за новия ден, да си го наредя.”

Певецът разкрива, че вече е готов със своя работен график за 2017 година. Той планира ново шоу през април, нов албум и концерт в зала 1 на НДК през ноември. Естествено, изпълнителят прави и своята равносметка за изминалата година:



“Изпратих една много силна година, а и като цяло юбилейните ми години винаги са били такива, тъй като когато пееш нещо познато и публиката ти подсказва какъв да бъде твоят репертоар, винаги самите ми изяви са били запомнящи се. Но за да се стигне до това, трябва да има нови албуми като този, който ми предстои сега. Лично пред себе си толкова високо вдигнах летвата в изминалата година – с юбилейния концерт в зала „Арена Армеец“, с четирите клипа, с феноменалното турне из страната, летните изяви… Когато създаваш интелектуален труд, е много по-различно, не е като да направиш един хляб или да построиш сграда.”



На въпроса дали се бори със слабостите, певецът отговаря философски, че те са част от характера и няма как да заповядваш на чувствата си:

“Моите слабости са онова, което винаги ще ми пречи да вървя и до голяма степен ще ми помага да запазя чувствителността си. Прекалено много вярвам в доброто, както и в това, че добрите хора са повече от лошите.”

Веселин Маринов признава, че като всеки човек, иска да има любовта, до която да се събуди сутрин. Да не бърза да излезе от къщи, а напротив – да бърза да се прибере, дори и да е на другия край на България. Колкото и да е късно…