При първото си гостуване в певицата Мариана Попова, актьорът Веселин Плачков се проявил като истински загрижен домакин.

Той скоростно ошетал кухнята, като измил чиниите и раздигнал масата, но не тези му умения са причината изпълнителката да се влюби в него. „Не за това го взех. Просто той е абсолютната ми любов. На първо място е изключителен актьор, после изключителен приятел”, похвали новата си половинка Попова пред Нова телевизия.

Двамата дълго време криеха чувствата, избухнали между тях след случайна среща на язовир Кърджали. Тогава Мариана не знаела нищо за Плачков, но много го харесала като мъж. Двамата първо стават приятели и едва по-късно любовници, които са свили свое любовно гнездо в София.

Химията между тях е толкова силна, че останалите участници в предаването „Черешката на тортата” по Нова като дизайнерката Мегз и Александра Богданска си пожелаха подобно усещане. И двамата влюбени имат дългогодишна връзка зад гърба си. Италианецът Ханес, който е сомелиер, дори предложи брак на Марина по време на един от сезоните на ВИП Брадър, но до церемония така и не се стигна.

Плод на любовта им е Мария-Магдалена, която сега живее с майка си и Плачков. Той също има дъщеря от брака си с Даниела, който приключи след почти 14 години.