Гералт от Ривия оживява отново с помощта на ново преработено издание на „Меч на съдбата“ – книга втора от най-безкомпромисната полска фентъзи поредица „Вещерът“!

Един от последните представители на вещерската каста – мутанти, създадени с алхимия и магия, крачи по мрачните пътеки между света на хората и чудовищата, които дебнат в сенките.

Професията на вещера изглежда проста – всичко, обявено за враг на човешкото господство, трябва да бъде унищожено. Всяка задача трябва да бъде изпълнена. Срещу съответното заплащане, естествено.

„Меч на съдбата“ продължение на „Вещерът: Последно желание“, което надгражда мащаба на света и развива образа на Гералт от Ривия. Във втората книга от поредицата за Белия вълк е се преплитат шест истории, в които ще се срещнете със стари познайници, на сцената ще се появят нови герои, а границата между човешко и чудовищно ще се размие.

Анджей Сапковски изгражда пленителен и плашещо реалистичен свят, базиран на европейското Средновековие и славянската митология, в който хората са само една от няколко разумни раси, принудени да съжителстват заедно. В този свят на бедни и богати, кал, болести, насилие няма място за подвизи, а всеки избор се оказва животорешаващ.

„Вещерът” е поредицата, вдъхновила ĸyлтoвaтa компютърна игра Тhе Wіtсhеr, която завладя сърцата на геймърите със своята липса на изцяло добри и изцяло лоши персонажи. След касовия успех на играта историята на Гералт се превърна в световен феномен.
– Затова, уж благородни княже – продължи Оченцето, вдигайки глава, – не се поставяй в смешното положение да предлагаш на вещера ролята на наемник в армията, която смяташ да изправиш срещу океана. Не ставай за смях, защото предложението ти може да предизвика само подигравки. Още ли не си разбрал? Можеш да платиш на вещера за изпълнена задача, можеш да го наемеш, за да охранява хората от злото, да ги предупреждава за надвисналата опасност, но не можеш да го купиш, не можеш да го използваш за своите цели. Защото вещерът, дори ранен и гладен, е по-добър от теб. Струва много повече от теб. Затова предложението ти предизвиква у него само презрение. Разбра ли?

Да избереш най-малкото зло или да останеш жив – това е дилемата, пред която се изправя героят всеки ден. А по кой път ще поемете вие?