Певицата Веси Бонева бе отличена със специална грамота от „Дисни” за принос в озвучаването на филма „Замръзналото кралство”.

В хитовата анимация тя даде гласа си на главната героиня - принцеса Анна. Веси не само кара героинята си да „проговори” на български, но и сама изпълнява нейните вокални партии. През 2013 г.

„Замръзналото кралство” се превърна в най-касовата премиера на “Дисни” у нас и се нареди на трето място след „Ледена епоха” 3 и 4 за най-силно представяне на анимационен филм за всички времена в България.

„Когато правихме кастинга, аз получих само един аудиофайл. Нямах и представа как изглежда героинята ми. Но и аз, като принцеса Анна, имам сестра. Тя дълго време съобщаваше прогнозата за времето по телевизията. Казваше къде ще вали сняг, обръщаше полюсите на времето. Затова ситуацията с тази продукция за мен бе някак магична. Дадох цялото си сърце. Бяхме 20 кандидатки за ролята на Анна и аз се молех да съм избрана”, каза Веси пред „Монитор”.



Бонева научила за наградата си от „Дисни” съвсем случайно. От офиса на „Александра аудио”, където вървял дублажът, я повикали за нещо съвсем рутинно. Като отишла, екипът в офиса извадил наградата и я поднесъл с аплодисменти. Отличие от „Дисни” получил и Момчил Степанов, който дублира другия главен герой в анимирания хит - Кристоф.

В момента Веси Бонева работи и върху озвучаването на втората част на „Замръзналото кралство”. Лентата ще се появи по българските кина през пролетта. Певицата ще бъде и една от звездите на концерта „Вълшебната музика от филмите на Дисни”, който ще се проведе на 16 март в зала 1 на НДК.