Песента When you tell me that you love me на Даяна Рос и британската момчешка група "Уестлайф" замеси Веселин Маринов в скандал, пише "Стандарт".

В края на миналата седмица стана ясно, че неговият хит "Когато знам, че ме обичаш" е адаптация на известното парче. "Шуберт мюзик пъблишинг", субиздател на територията на България за "Уорнър", управляват правата над песента.

Те твърдят, че при тях е дошло запитване за адаптация от певеца през януари 2010 и в момента всичко е в процес на уреждане.

"Не е законно да започне използването на произведението, преди да има официално разрешение, и ние сме обяснили това на Веселин Маринов", уточнява управителят на компанията Боряна Бункова. Ако бъде отказано правото на адаптация върху песента, Веско ще трябва да плати обезщетение за неправомерно използване.

"Всичко е, както трябва, няма какво да говорим. Чакам отговор от "Уорнър", които притежават правата. Когато той дойде и плащанията се направят, тогава ще говоря", коментира Маринов пред "Всеки ден". Той увери, че е готов е да плати необходимите отчисления и въобще не разбира защо се прави проблем.