"Напълнях от любов, така е, когато човек е спокоен и щастлив." С тези думи завърши концерта си в Поморие трубадурът на родната естрада Веселин Маринов. Това бе и последният му концерт от турнето "Снимки от лятото", което направи по цялото Българско Черноморие. "Любовта дава спокойствие. Това е нещо, което не може да се опише, то е вътре в душата. Всеки мъж, когато нацели жената на живота си, си личи. Той става по-спокоен, щастлив или напълнява леко, като мен", пошегува се изпълнителят на "Червено вино", пише "България Днес".

Разбира се, феновете му не пропуснаха да забележат качените 5-6 килца отгоре, които обаче никак не личат, когато Маринов отвори голямото си гласище.

"Сигурно новата му жена много го глези. Способна готвачка ще да е", коментираха на концерта феновете на певеца. Самият той отново остана безмълвен дали новата му любима се казва Веселина Пеева, както напоследък се твърди. "От март месец съм отново влюбена и обвързана. Няма да ви кажа повече подробности за кого. Знам, че профилът ми в интернет е постоянно под обсада, но нищо няма да научите", засмя се г-жа Пеева на въпроса дали тя е новата жена до Веселин Маринов.

Веселин Маринов отвя Преслава

А допреди две години Веселин Маринов откровено говореше за самотата, казвайки, че "един-два часа всяка нощ се чувства много сам". Тогава на такива мисли го навяваше любовта, с която майка му се раздели с баща му. Възрастният мъж си отиде от този свят по едно и също време с любимия композитор на Веско - Тончо Русев.

"Много ми беше мъчно. Сякаш от живота ми си отидоха двама бащи едновременно", сподели тогава Маринов. С днешна дата той си ходи всяка седмица до Полски Тръмбеш. "Убеден съм, че една вечер при майка ми удължава с месеци живота й. Тя е възрастна, ръцете й треперят, с два бастуна, но такава супа прави, дето никой не е ял през живота си. И често я наблюдавам, в трудни времена живеем. За възрастните е трудно - знаеш, че остава по-малкото път. Но аз все пак и над 50 се чувствам на върха на силите си", сподели Маринов малко преди рождения си ден на 4 август. Тогава той навърши 57 години и бе изненадан с 57 червени рози от новата си любима. За тях научиха само тесен кръг близки приятели.

"Нека не говорим за новата ми любов. В момента съм на вълна работа. След края на турнето не съм се отдал на почивка, а на подготовката на четвъртото издание на Националния конкурс за млади изпълнители "Полските щурчета", който ще се проведе от 6 до 8 септември в Полски Тръмбеш", обясни Маринов. Препълненият му график не е изненада, той е най-работоспособният певец у нас.

"Радва ме, разбира се, че съм най-продаваният изпълнител и за тази година у нас", каза Веско, който и тази година безапелационно спечели първото място по най-тиражирани албуми на музикалната империя "Пайнер".

Маринов потвърди за новото гадже

Маринов заема всички призови места, като единствено Преслава понякога успява да разбие хегемонията му. Добричлийката е далеч по постижения от изпълнителя, който е известен и с безкрайните си турнета край морето и вътрешността на страната.

"Аз почивам през октомври-ноември, тогава отивам на ски и отдъхвам извън България, ще намеря време и малко преди Коледа", категоричен е Веско. В момента "Представи си" и "Златните хитове" са албумите, които изстрелват Маринов в друга музикална вселена. Успехите си той дели единствено с фолкидола Фики Стораро, който за втора година е втори по продаваемост на музикални албуми.