Весна Змиянац несъмнено е сред най-любимите сръбски изпълнители на българите. 

Тя също обича да идва в страната ни и дори сподели в телевизионния ефир, че много би искала да живее тук. 

"Слуховете, че имам къща в Драгалевци не са верни, но бих искала да имам имот там, защото чувствам България като мой втори дом. Обичам страната ви и българската публика. Това продължава вече над 30 години. Пяла съм пред 50 000 души на стадион „Васил Левски“. Щастлива съм, че почти всяка година ви гостувам с голям концерт и феновете продължават да са ми верни", разкрива тя в последното си интервю. 

А ето как помни и първия път, в който е стъпила на българска земя:

"Всичко харесвам в България, но най-много обичам да си харча парите на бул. „Витошка“. Когато дойдох за първи у вас, беше през 87-а или 88-а, по магазините нямаше нищо. Тогава получих „Чайка“ от Тодор Живков, имах червена кожена тапицерия в самолета, настанена бях в скъп хотел, 50 000 души дойдоха да ме видят на стадион „Васил Левски“. Всичко беше много луксозно, но нямаше какво да си купя, защото магазините бяха празни. Беше страшно време за България. Затова тогава си купувах за спомен картини и скулптури".

Друга любима сръбска изпълнителка на българската публика е и Цеца Величкович. Разбира се, Змиянай не пропусна да каже няколко думи и за нея:

"Цеца Величкович е като мое дете. Тя започна да пее, когато аз вече бях голяма звезда в Югославия. Тя е уникална певица и винаги ме е слушала и е приемала съвети от мен по отношение на нейната кариера. Тя много се влияе от по-възрастните изпълнители и ги уважава безкрайно. Щастлива съм, че и тя ме смята за кралица. Явно наистина съм такава".

В интервюто Весна разказа още любопитни факти за живота си както на, така и извън сцената.