Рокпевицата Роберта е новата любимка на композиторката Вида Пиронкова. Поводът е, че изпълнителката прие да извие глас върху последната композиция на дъщерята на художника Енчо Пиронков. Става въпрос за песента Rebirth (Презареждане), която най-напред изпълни Жана Бергендорф. Според амбициозната Пиронкова, парчето й трябвало да ни представи на "Евровизия", но журито го отхвърли. 

По думите на Вида, Роберта притежава глас, който те разплаква и те кара да полетиш, глас, от който настръхваш и се изпълваш със страст и любов. А според самата изпълнителка тя е открила дългоочакваната и търсена песен, която да усети, като своя. Вида и Роберта са съученички от Музикалното училище, а с днешна дата преоткриват, че заедно могат да разбиват не само мъжките сърца, а и са готови да разбият за пореден път и музикалните класации. Английският текст на новата песен на Роберта е дело на писателката Катерина Хапсали, аранжиментът е на Явор Русинов, а Вида Пиронкова е автор на музиката.

Rebirth е отдавна чаканото завръщане на Роберта в музикалния ефир и поставя началото на по-голям, цялостен и дългосрочен музикален проект, в който ще се включат и други музиканти, солисти и артисти от други сценични и визуални изкуства. Екипът вече записа и втората песен от проекта, а вече работи и върху още две. Видеоклипът на Rebirth е със специалното участие на художника Петър Пиронков, който рисува директно пред камерата и внася своя почерк в него. Клипът е създаден от режисьора и хореограф - Росен Михайлов и от фотографа Цветан Игнатовски.