Младата изпълнителка на "Ара мюзик" - Alexa представи днес новия си проект, който е в модерния клубен стил "етно-хаус". Интересното е, че той не само е в нов, различен стил, а е и с две версии - българска и английска.

Българският вариант е със заглавие "Без етикет" и ще се излъчва в ефира на Фен ТВ, а английският е озаглавен "Feel so good" и феновете могат да го видят по най-гледаната телевизия на Балканите - Balkanika Music Television.

Вторият проект на Alexa съвместно с "Ара мюзик" няма общо с попфолк жанра. Двойният "етно-хаус" проект е с изцяло комерсиално клубно звучене.

"Това е бъдещето на клубната сцена. Модерното и етно мотивите, преплетени в едно" - категорична е Alexa.

"Заедно с екипа на "Ара мюзик" решихме да направим този новаторски проект за българската и балканска сцена. Тази музикална вълна тепърва навлиза тук и е истинско предизвикателство за нас да я представим пред родна публика" - споделя Alexa.

Стилът "етно-хаус" е новият фаворит на клубните DJ-и. Песента на Alexa е съчетание между електронни инструменти, вокал и фолклорни мотиви от българска народна песен.

"Работихме заедно с утвърдени балкански композитори и с едни от най-добрите фолклорни гласове от родната сцена. Буквално това е един изцяло балкански проект" - казва Alexa.

Клипът също е нещо различно за българския ефир. Негов режисьор е Йордан Петков. Видеото е тип "еклектика", който визуализира "етно-хаус" стила на песента. В него са съчетани няколко култури, етно и ориенталски мотиви, български фоклор и модерен стил.

Специалното участие в клипа е на ансамбъл "Чинари". Лентата е заснета във величествена крипта, в която професионалистите от "Чинари" пресъздават българската митология и фолклор чрез магически кукерски танци и впечатляващи маски. Художественият ръководител и хореограф на ансамбъла Асен Павлов и част от танцьорите подготвиха заедно с Alexa специална хореография с традиционен фолклорен танц.

Впечатление прави и уникалната визия на Alexa, която представя съвременната мода, съчетана с етно елементи, пише signal.bg.