Есил Дюран е изключително щастлива, че нейният най-нов проект “Любов” изпълнява своята мисия.

Певицата сподели пред www.planeta.tv, че провокацията към мeломаните е успешна, защото коментарите в официалния канал PlanetaOfficial в YouTube го потвърждават.

“Пусни песента, затвори очите си за миг и се остави на музиката – повярвай, ще разбереш смисъла на този проект!”, “Нещо съвсем различно! Този, който знае как да слуша, ще разбере! Заглавието, гласът на Есил, музиката, началото на клипа... Те са достатъчни, за да се вникне в смисъла! Заслушайте се! Тази песен всъщност може да се окаже една от най-чувствените и смислените!”, “За първи път виждам песен на поп фолк певица, в която няма текст. Това е ревюлюция поставена от Есил Дюран”, пишат последователите на певицата в социалната мрежа.

Самата Есил Дюран през последните години се оставя на усещанията и дава свобода на музикалните си изяви. “Любов“ е в стилистиката на World Music, а за нея това е първи опит в този музикален жанр. Песента е насочена към определен тип хора и е вдъхновена от персийския поет и суфистки мистик Руми Мевляна. Не случайно началото на “Любов” започва с негов цитат:

“Ще чакам тук...
Мълчанието ти да се пречупи...
Душата ти да се разтърси...
Любовта ти да се пробуди!”

Изпълнителката вярва, че човек трябва да се остави на вселенските сили и да бъде спокоен, защото Вселената сама решава в кой момент с кого да те срещне и да те отблъсне от човека, който не ти е необходим. Режисьор на ефектното видео е племеникът на Есил, Дуран Дуран, а музиката и аранжиментът са на Борис Павлов.

снимка: Дуран Дуран