Точно на рождения си ден – 29 януари, Кристиан презентира „Няма да помогна“ в ефира на Фен ТВ.

След дълга пауза той прави ударно завръщане с прочувствена балада с рок звучене и лирични женски вокали.

Изпълнителят на Ара Мюзик отдавна иска да направи песен с подчертано рок звучене и работата по проекта започва като експеримент – музиката е написана по стихотворение на Йордан Ботев. Няколко месеца отнемат на певеца и екипа му да създадат „Няма да помогна“, но резултатът е впечатляващ. Парчето е разпознаваемо и е по-скоро в стил поп-рок, отколкото попфолк.

„По песента работих с текстописците Йордан Ботев и Лора Димитрова и композитора Деян Асенов. Дани написа текста и измисли музиката, Деян направи аранжимента, а вокалите на Лора прибавиха към парчето неподправеност и романтика“ – разказва той.

Изпълнителят не се страхува да прекрачва границите между жанровете и да прави различни проекти.

„Обичам разнообразието в музиката. Първите ми песни са силно танцувален попфолк. Предната ми песен - „Поредна лъжа“, и тази - „Няма да помогна“, са много по-лирични и много музикантски песни“ – споделя младият артист от ефира на Фен ТВ.

Сюжетът на видеото, режисирано от Добромир Николов, е като изваден от филм на ужасите – нощ, мъгла, духове, а снимките продължават едно денонощие в изоставена хижа на Витоша. Кристиан нарочно избира клипът да е по-зловещ, в унисон с текста на песента. И докато лирическият герой се отказва от любовта, във видеото Кристиан до последно се бори за нея.