Вихра Петрова е водещ на предаването "Споделено с Вихра". В социалното ток шоу, което се излъчва в ефира на TV7, се дискутират проблемите и личните истории на обикновените хора, заедно с известни личности и психолози.

Сега водещата се е заела и с ново начинание - реши да допусне почитателите си по-близо до себе си, като си направи личен блог в женския сайт :

- Здравей Вихра, моля те сподели с нашите читателки какво ще могат да открият в твоя личен блог в Woman.bg?

- Радвам се, че ще мога да споделям с читателите на Woman.bg. Ще си говорим за всичко в блога, ще има и много снимки, защото всички, които добре ме познават знаят за дългогодишната ми страст към фотографията.

- Как се развива предаването ти „Споделено с Вихра”?

- Предаването ми е едно от най-гледаемите не само в ТВ7. Благодарна съм на целия екип, в който работят най-добрите. На главния ми редактор Жоро Игнатов, на редакторите ми Калин и Савина. Вече 12 години в телевизията съм разбрала, че най-важното нещо за успешен продукт е екипът. А аз имам щастието да работя с най-добрите.

- Коя бе най-позитивната история, която срещна през първия сезон на предаването?

- Тя не е само една. За тези 6 месеца, откакто съм водеща на "Споделено с Вихра" срещнах страхотни хора с невероятни съдби. Точно тези хора, с техния хъс за живот, с техния позитивизъм, със силата, която носят в себе си до голяма степен допринесоха за промяната и в моя светоглед, след неприятностите, случили се в личния ми живот. Те ме правят щастлива.

- Кой негов брой няма да забравиш никога?

- Няма да забравя нито едно предаване, нито един гост. Хората, които идват при мен са цяла вселена. Аз ги обичам всички.

- Каква за теб лично е разликата между „Споделено с Вихра” и предишното предаване, на което беше водеща „Отчаяните съпруги” и смяташ ли, че определението „отчаяни” повлия негативно на теб и Даниела?

- Разликата е, че в "Споделено" срещам зрителите не само с популярните хора, а и със живия живот, който аз намирам за много по-интересен. Съдбите и историите са неизчерпаеми. Относно "Отчаяни"... да, вярвам в силата на думите и че повтарянето им е нещо като мантра, но също така съм на мнение, че нещата, които ни се случват са, за да става по-добър животът ни. Когато нещо или някой си е свършил работата в твоето развитие и оттук нататък само ще ти пречи в израстването ти като личност, по-добрият вариант е да се оттегли от живота ти, защото в него непрекъснато се появяват нови хора, които допринасят за твоето усъвършенстване... е, при нас с Дани тези моменти настъпиха и ние продължихме напред :)

- Успя ли да се нормализира личният ти живот след сътресението, което преживя?

- Благодаря на близките ми, на приятелите ми, на моите продуценти от No frame media и както казах на всички хора, които срещам в предаването ми, а и не само в него, за подкрепата и помощта в трудния период, през който преминах. Аз научих уроците си и отново съм много щастлива.

- Какво ново ти предстои?

- Сега ми предстои вълшебно лято с дъщеря ми и хората, които обичам. Имам идеи, които ще споделя с продуцентите ми и защо не една изненада на есен.