Семейството на фротмена на "Саундгардън" Крис Корнел оспорва "заключенията, че той преднамерено и съзнателно" се е самоубил.

Това съобщи Асошиейтед прес. Близките на певеца разпространиха изявление, че преди резултатите от токсикологичните изследвания не могат да са сигурни за причините за смъртта му и дали е приел някакви субстанции.

Според адвоката Кърк Пасич, Корнел е имал рецепта на лекарството Ативан, което се предписва срещу тревожност и има различни странични ефекти.

Съпругата му Вики Корнел посочва в изявлението, че когато е говорила с него след концерта в Детройт, той й е казал, че може да е взел "един или два ативана повече" и е говорел завалено.

„Смъртта на Крис е загуба, която бяга от думите и създаде една празнина в сърцето ми, която никога няма да бъде запълнена. Всички, които го познаваха, коментираха, че Крис беше един отдаден баща и съпруг. Той беше най-добрият ми приятел", споделя вдовицата.

"Неговият свят се въртеше около семейството му на първо място, а на второ място, разбира се, беше музиката", добавя още Вики Корнел.

Музикантът беше намерен мъртъв в хотелската си стая в Детройт в сряда, след като изнесе концерт в града.

Съдебният лекар в Детройт каза, че Корнел се е обесил. Полицията обясни пред два местни вестника, че музикантът е намерен с ремък около врата.