Да приготвят сладолед с пожарогасител – това ще бъде една от задачите в майсторския клас на Виктор Ангелов утре вечер в MasterChef по bTV.

Привилегията да наблюдават от първия ред урока на кулинарния експерт ще имат двама участници, спечелили възможността да черпят вдъхновение и зания в предизвикателствата на креативността.

Борейки се за едноседмичен имунитет, те ще трябва да усвоят пропорциите в петте компонента на „Бине суфле” - захарен сироп, малиново кули, парено тесто, крем и карамел. Прецизността и фантазията им трябва да произведат съвършеното копие на чинията на Виктор.

Тримата хоби готвачи, представили се най-неудоволетворително в теста за креативност, ще премерят сили в стрес тест, който ще изпрати един на елиминации. Напрежението между участниците ще ескалира с новото правило – „внезапна смърт”, което журито може да наложи по всяко време заради неуважение към продуктите или нехигиенични екстри като дълъг маникюр и масивни бижута.

Виктор Ангелов, Петър Михалчев и Андре Токев ще предизвикат сетивата на ентусиастите, чувствителното им небце и опита им, за да познаят максимално много от 20-те компонента в рибена супа със завързани очи. След това тримата ще трябва да приготвят изумително ястие за 45 минути, използвайки само продуктите, които са разпознали.