Нов скандал с името на комика Виктор Калев назрява в артистичните среди. Шоуменът се забърка в грозна разпра за пари с музиканта Дани Милев и бенда му. Певецът-композитор упреква Калев в некоректност и обиден от създалата се ситуация, е подал жалба срещу него в Комисията за защита на потребителите /КЗП/, писа „Уикенд“.

Преди 2 години популярният продуцент и изпълнител Дани Милев и звездата от „Шоуто на Слави” създадоха хитовия моноспектакъл „Грамофонът”. След четири представления при огромен зрителски интерес, Дани и неговия бенд прекратили участието си в представлението. Причината била тривиална – неуредени финансови взаимоотношения. Въпреки това спектакълът продължавал да се рекламира с името на „Дани Милев бенд”, а Виктор даже не си направил труда да направи нови афиши за „Грамофонът”.

„Виктор е един много талантлив актьор, но уви, доста стиснат и некоректен човек. Той се оказа пословично стиснат, цепи стотинката на две, което не е лошо, стига да не е спрямо труда на неговите колеги. В началото, когато започнахме да работим заедно, и то с голямо желание, аз носих с джипа си моя апаратура, за да не наема техника и да му е по-евтино. Репетирахме месец и нещо без пари. Ние песните си ги знаем наизуст, правехме го заради Виктор. Направихме 3-4 представления и изведнъж той започна да ми обяснява, че музикантите ми били много скъпи.

Виктор пред музикантите ми каза: „Твоите хора искат по 300 лева хонорар. Че то един актьор взема толкова!” Защо принизява труда им и смята, че са по-маловажни? Отношението му е гадно. Искаше да си намалим хонорара и да имаме максимум един път в месеца представление, защото има и други участия. Значи ние да намалим нашия, а неговия хонорар от 4000 лв. си остава?! После предложи само двамата с него да пътуваме. Аз музикантите си няма да изоставя! За тези 4 изяви с „Грамофонът” съм взел около 1500 лв. В крайна сметка спектакълът си е негов. Нека да е жив и здрав, да си пътува... Не съм останал без работа. Затрупан съм с ангажименти. Прекратихме съвместната си работа – бях огорчен, но все пак той е в правото си да откаже сътрудничеството ни”, разказва пред „Уикенд” Дани Милев.

Оказа се обаче, че името на „Дани Милев бенд” продължи да си стои на рекламните афиши. Приятели на музиканта от различни градове ги снимали и му ги пратили, което го вбесило.

„Като разлепват старите си плакати, поне да им слагат едни лепенки. Излиза, че хората се заблуждават, че ще отидат, ще има бенд, а то Виктор си прави моноспектакъла и си пуска синбеците. Може двама души да отидат заради бенда, но това, което прави, е некоректно. Свързах се с неговия мениджър Кирил Кирилов и той ми каза, че съм се интересувал само от пари. Пискал съм! Ами, пискам! Аз съм си в правото, по дяволите. Не искам да го съдя, но съм пуснал жалба в Комисията за защита на потребителите, защото това, което правят, е незаконно”, допълни Милев.