Виктор Калев всячески търсел начини да се помири с Лили Иванова и лично да поиска прошка от естрадната прима за гаврите по неин адрес, които си позволяваше в „Шоуто на Слави", научи „Всеки ден".

Един от най-добрите имитатори на певицата преди повече от десетилетие бе близък с нея и двамата заедно излизаха на сцената, пеейки хита й „Камино". Лили пък харесваше своя имитатор и нямаше нищо против той да изпълнява добронамерени скечове, използвайки нейния образ и нейното име.

Примата на естрадата се радваше, че е вдъхновителка за талантливия комик.

Впоследствие обаче заради все по-грубите шеги на вече бившия шеф на Виктор - Слави Трифонов, топлите им отношения се развалиха и Лили направо прокле Калев заради подигравките и сарказма на Дългия по неин адрес. И наистина особено през последните години при всяка поява на комика в шоуто в образа на певицата Слави иронизираше Лили и я сравняваше с динозавър, намеквайки по дебелашки начин колко е възрастна.



Отначало изпълнителката на „Ветрове" приемала с чувство за хумор шегите на шоумените, но в крайна сметка чашата на търпението й преляла и тя се обидила не само на Дългия, но и на Виктор Калев. Запознати дори твърдят, че скорошните й думи по Би Ти Ви, че предателство не прощава, всъщност били насочени и към някогашния й любимец Виктор Калев. „Има няколко души, които са ме предали. Дотук! Нека да го чуят", изповяда се Лили Иванова пред Антон Хекимян. Според запознати един от тези хора бил и Виктор Калев. Звездата го наричала пред приятели „неблагодарно педерастче", твърдят хора от обкръжението й.

„Лили му се довери, тя го харесваше и насърчаваше, но той и Слави прекалиха с цинизмите за нея", призна пред „Всеки ден" човек от шоуто. Според нашите източници талантливият имитатор на певицата се бунтувал срещу пошлите шеги, които шефът му разигравал с него на гърба на Лили Иванова, но на тираничния водещ не му пукало и изобщо не се съобразявал с актьора. В крайна сметка Виктор клекнал и влязъл в хора на злостните критици на певицата, което пък дълбоко наранило певицата. Затова тя затвори всички врати към себе си и не искаше да чуе повече за Виктор.



От своя страна чувствителният Калев много преживявал разрива си с примата на естрадата, която боготворял. Затова след напускането на „Шоуто на Слави" през есента на миналата година имитаторът на Лили всячески търсел пътища към нея. Всъщност Виктор се появи за пръв път в шоуто в края на юни, но този път като гост, а не като участник. Там той разказа за своя автобиографичен концерт-спектакъл „Грамофонът", с който вече тръгна на турне из страната.

Представлението е автобиографичен моноспектакъл със случки от живота на един от най-добрите комици от съзнателната му възраст досега, като между различните скечове той пее едни от най-известните български песни, между които парчета на Лили Иванова, Богдана Карадочева, дует „Ритон" и „Тоника". „Всеки ден" научи, че по време на репетициите на спектакъла, изпълнявайки песен на Лили, Виктор се просълзил и споделил пред екипа си: „Дано Лили някога ми прости!".