Виктор Калев спира да играе. Актьорът вече близо два месеца не се е появявал в „Шоуто на Слави" и упорито се говори, че този път завинаги ще се раздели със сценичните си изяви. Причина за това била тежката депресия, с която се бори от години и която заплашва да вземе връх над него.

Талантливият актьор е известен със своята прекомерна чувствителност. Заради нея той много пъти е изпадал зад борда в професията си и само добрите чувства на Слави към него са причината досега да не е останал без работа. В последните години Калев често изчезва от шоуто за месеци. Публична тайна е, че лекува депресия. Колкото и тежко да е състоянието му обаче, той все пак успява да изплува всеки път.

Но този път било различно. Говори се, че Калев се почувствал много потиснат след смъртта на сина на президента Росен Плевнелиев през лятото. Той започнал да изпитва вина, че е иронизирал държавния глава, още повече че запис с негов скеч беше излъчен само ден след трагедията и това хвърли в потрес цялата страна. Колегите на Калев се опитали да го успокоят, но чувството му за вина, вместо да изчезне, започнало да се задълбочава. Накрая той стигнал до извода, че всичко лошо, което му се случва, е следствие от скечовете, в които иронизира други хора. Постепенно започнал все по-трудно да се съгласява да влезе в роля, докато изпаднал в тежка криза, от която не е ясно дали ще може да излезе.



Името на Калев все още фигурира в списъка с актьорите на Слави. Това обаче било по-скоро от уважение към него, отколкото защото някой очаква да се върне на работа. Слави отказвал да се раздели с актьора си, когото смятал и за приятел. Затова бил готов да го чака да се възстанови, колкото е нужно, и наред с това - да плаща лечението му.

Мястото на Калев в групата на актьорите засега е заето от „човека оркестър" в екипа на Дългия - Иво Сиромахов. Той се изявява като един от последните ренесансови хора, останали на планетата, които от всичко разбират и всичко могат да правят. Сценаристът е и водещ, когато Слави не може да застане пред камерите, сега пък стана и актьор.

Източник: ''Всеки ден'', сн.: Шоуто на Слави