Станислав Яневски - Виктор Крум от “Хари Потър и огненият бокал”, вероятно ще се появи като мафиотски гард в новия тв сериал “Под прикритие”.

Най-популярният български актьор в света най-после бе забелязан и от наши кинаджии. И то не от кой да е, а от Джери Брукхаймър на родната развлекателна индустрия Димитър Митовски и компания “СИА” (“Мисия Лондон”, “Стъклен дом”).

Продуцентите светкавично се възползвали от атлетичната визия на Стан и го ангажирали за лична охрана на Михаил Билалов, който играе бос на престъпна групировка. Най-довереният му човек е Захари Бахаров. Владо Пенев е топченге, а младият Ивайло Захариев - полицай под прикритие.

Филмът ще навлезе детайлно в истинския живот в мафията и полицията, а историите са базирани на реални събития от последните години у нас. Сюжетът и амбицията на продуцентите дават надежда за качествен тв екшън.

В момента криминалето се снима на бесни обороти, защото първият сезон от 12 епизода тръгва по БНТ през април. На режисьорския пулт се редуват Митовски, Виктор Божинов и Димитър Гочев. Екипът на “Под прикритие” ще сбъдне мечтата на Яневски да блесне в български филм.

В интервю миналата година Стан, който записа роли в три холивудски продукции, изрази разочарованието си от факта, че нито един наш режисьор не е отправял покана към него.