Наглед кроткият и възпитан Виктор Николаев хока екранната си партньорка Анна Цолова с реплики от типа „Трай, ма!“, и то в ефир.

Това стана ясно от запис на тяхно сутрешно предаване, прослушан най-внимателно от професионалист, но не с цел да установи какви са отношенията между двамата водещи, а за да се изясни какви си ги говорят с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов на 24 януари тази година, пише kliuki.bg.

Тогава Цветанов им гостува и обвинява председателката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова в покровителстване на мафията. Затова и тя го съди за клевета. Разговорът тече така: Цветанов е наритал Тодорва и в интервю за вестник „24 часа“ и Анна Цолова го пита: „Обвинявате съдия Тодорова в покровителстване на организираната престъпност и мафията?“, на което той отговаря: „Абсолютно!“

В хода на делото, което тече в Пловдив, е поръчана експертиза на записа от вещо лице, в случая от специалиста Методи Консулов. Той подписал експертизата и я предал на съда, но след това решил да прослуша записа отново на компютър с по-добра звукова карта и с по-добри тонколони и по време на съдебното заседание добавяше фрази и думи, които първия път не успял да улови. Така в протокола на делото най-официално беше вписано, че Виктор Николаев казва на Анна Цолова: „Трай, ма!“, очевидно изнервен, че не може да се класира да зададе въпрос от нея.

Дали делото „Тодорова срещу Цветанов“ няма да се клонира с „Цолова срещу Николаев“ е най-логичният въпрос в този случай. Отговорът му едва ли ще закъснее.