Виктория Бекъм наскоро представи лимитирана серия на Range Rover носеща името VB Evoque, видя Tialoto.

Брюнетката не спира да тръби: „Създадох дизайна на кола, която бих искала да карам и смятам, че и Дейвид би искал“, което обаче сериозно подразни дизайнера на бранда.

Гери МакГовърн (61) е директор на дизайнерския отдел на Land Rover и е категоричен, че г-жа Бекъм си приписва прекалено голяма заслуга в създаването на автомобилната линия.

„Тя не е създала дизайна на колата. Тази жена не знае много за дизайна на коли, за да се научиш, това отнема години!“, категоричен бе МакГовърн.

„Когато отидохме в Китай за представянето на автомобила, тя застана пред медиите и каза: „Аз създадох тази кола.“ Аз ѝ казах: „Виктория, това не е част от сценария“, а тя призна, че изобщо не е мислила какво казва“, коментира още автомобилният дизайнер.

И все пак Гери не е убеден в „неволната грешка“ на Виктория, тъй като през 2012 тя отново публично заявява, че е създала дизайна на Evoque с „лимитирана цветова гама и промени в детайла“.

Тогава МакГовърн отново бил изумен как думите ѝ внушават, че тя е измислила дизайна на автомобилната линия, която печели награди за този дизайн.

След лансирането на новия Range Rover компанията Land Rover коментира в официално съобщение: „Тригодишният ни проект вече бе завършен и двете страни изпълниха своята част. Г-жа Бекъм остава част от семейството на Land Rover“.