Четиридесет и три годишната Виктория Бекъм ще даде под съд представители на кафене в английския Тайнсайд, научи Cosmopolitan.

Виновна е реклама, която компанията пусна наскоро.

Върху минивана, на фона на който се е снимал мениджърът, е залепен твърде странен постер: карикатурно нарисувано изображение на слаба и непривлекателна девойка с надписи „Виктория Бекъм” и „икона на анорексията”. Всичко това до слогана ”Нашата пица е по-тънка от Виктория Бекъм”.



Представители на Виктория изразиха възмущение, че заведението си е позволило тази реклама. Според тях това е пряка обида както на самата Виктория, така и на други слаби жени. Бекъм има намерение да защити честта си по съдебен път, за да не позволява недвусмислени шеги по свой адрес и по адрес на външността си.

„Това удря по репутацията на Виктория, това е абсолютно неуважение“, заявява представител на знаменитостта.

Мениджърът на заведението отговори с уверения, че компанията не е искала да обиди никого „Ние искахме да се разбере, че проблемите с хранителните нарушения са много сериозно нещо, но не искаме да привличаме силно вниманието върху хората, страдащи от този проблем… Бихме искали нашите посетители да възприемат тази реклама в контекст … Анорексията и всичко свързано с нея е сериозно нещо", заявява мениджърът на Fish and Chips.

Рекламата не се хареса не само на Виктория, но и на обществена организация, която е убедена, че такова пренебрежително отношение е недопустимо от страна на компанията. „Те рискуват всичко да стигне до обратното – до обида към хората. Те може да помислят, че ги обиждат, а не им предлагат вкусна пица“, казва един от блогерите в мрежата.

Как ще завърши тази история засега не е известно, пише Бгнес.

 

Back to work in my London atelier preparing for #NYFW x VB #VBSS18

Публикация, споделена от Victoria Beckham (@victoriabeckham) на