Песента, която ще брани честта на България на Евровизия тази година, е вече избрана. Това обявиха от екипа на певицата Виктория Георгиева, която само до преди дни събираше мнения на свои почитатели онлайн.

След като представи песните от първия си албум, озаглавен a little dramatic, отличничката от X Factor се допита до своите фенове по целия свят. Към петте парчета от тавата беше прибавена и песента Ugly Cry, която също е с потенциал за песенния конкурс.

Решението ще бъде оповестено публично с концерт на 10 март. От 22 ч. събитието ще бъде излъчвано както по БНТ, така и в канала на Виктория в YouTube. В края на шоуто тя ще представи официално заглавието на песента ни за Евровизия 2021, като ще я изпее и в различен аранжимент – такъв, какъвто ще влезе и в музикалната надпревара.

„Решението изобщо не беше лесно. За да направим най-добрия и информиран избор, с екипа ми се допитахме до зрителите на платформа за обратна връзка, която създадохме специално, за да ни помогне с решението. Освен това направихме и фокус групи с музикални радио и телевизионни експерти от цяла Европа. Това много ни помогна. В крайна сметка екипът ми се обедини около мнението, че е много важно да отидем на конкурса с песен, която има най-много потенциал за силно сценично представяне и ще докосне най-много хора с посланието си.“, обяснява Георгиева.

Припомняме, че двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2021 ще бъдат излъчени на живо от Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май от 22 ч. по БНТ 1. България ще вземе участие във втория полуфинал на 20-и май.