След драматична елиминация още един участник си взе сбогом с „MasterChef“. Кулинарната инфлуенсърка Виктория Капитонова, която е родена в руския град Чебоксари, но от десет години живее в България, свали престилката и си тръгна от най-доброто кулинарно шоу. Въпреки че докато бе в предаването, сексапилната брюнетка отнесе доста хейт заради неспосолността си да готви, днес зрителите вече съжаляват за нея.

Красавицата разкри в "Преди обед", че е сериозно обвързана от четири години за бизнесмен. Двамата живеят заедно в компанията на малко кученце. Виктория е категорична, че е много влюбена и затова била малко разсеята в кулинарното състезание. Макар че двамата не са официално женени, рускинята го нарича мъжа ми.

Към финала, титлата и приза от 100 000 лева, продължават осем хоби-готвачи. „Виктория, ти дойде в „MasterChef“ с таланта и уменията на истинска интернет звезда. Знаеше правилата и умееше да ги обръщаш в своя полза. Беше наясно със силните и слабите си страни. Възползваше се максимално от първите, а вторите успя да компенсираш с невероятната си харизма“, каза Chef Силвена Роу.

„В сравнение с останалите хоби-готвачи ми липсваше опит, но се борих достойно и се надявам се да съм спечелила сърцата на всички тук“, допълни чаровната Капитонова и посочи като свой фаворит за титлата MasterChef на България фотографката Мария Жекова. В първия кръг от напрегнатата елиминация - поширане на пъдпъдъчи яйца, Виктория се справи добре, но във втория, приготвянето на десерти, вдъхновени от класически коктейли, не й достигнаха въображение и умения. В тази задача тя трябваше задължително да използва съставките на популярния „Космополитън“, придобил легендарен статус в сериала „Сексът и градът“ - боровинки, портокалов ликьор и лайм.

Кейкът й с маслен крем, лайм и гел от боровинки разочарова журито. „Аранжировката е семпла, липсва наситен плодов вкус, а кремът е прекалено маслен. Все едно ям филийка с масло и конфитюр“, не спести критиката си Chef Андре Токев. Рентиерът Александър Петров се спаси на косъм от отпадане с десерт, базиран на съставките на класически сауър коктейл - бадемов ликьор, кленов сироп и белтък. А актьорът Стилиян Желязков съчета сложни техники в сладко изкушение с ром, кокос и ананас, за да постигне екзотичния вкус на „Пиня колада“.