Водещата на bTV Новините Виктория Петрова отложи вечеря след централна емисия, за да изгледа премиерата на трети сезон на „Нюзрум” на HBO.

Домакин на прожекцията за журналисти вчера бе редакцията на bTV, а колко умел е балансът между трактовката на реални събития и изфабрикуваните репортажи с цел сензация в сериала оцениха още Венелин Петков, Гена Трайкова, Юксел Кадриев, Иван Георгиев и Лиляна Боянова. Хитовата поредица по патент на Арън Соркин (създател на „Западното крило” и сценарист на „Социалната мрежа”) се завръща с шест прощални епизода, които HBO ще излъчи всеки понеделник от 22,05 ч.

Сценарият ни вкарва зад кулисите на измисления канал ACN и вечерното му предаване „Новинарска нощ”.

Водещ е Уил Макавой (Джеф Даниелс), който преди да се превърне в една от най-влиятелните медийни фигури, е брилянтен прокурор с рекорден брой осъдителни присъди.

Ораторското му майсторство, чувството за справедливост и отстояването на истината пренасят атмосферата на съдебната зала и в нюзрума му.

Изпълнителен продуцент на шоуто е бившето му гадже Макензи Макхейл (Емили Мортимър), с която в предходните два сезона заровиха томахавката на изневярата и се сгодиха. Основната тема в сезон три ще бъде прозрачността в комуникацията между медиите и властта.