Водещата на новините по бТВ Виктория Петрова е изключително ученолюбива. Клишето, че красавиците нямат ум в главата си, отдавна е опровергано от нея и при това по най-категоричен начин.

Свръхамбициозната телевизонерка се е дипломирала в един куп специалности, но е работила само по една от тях - журналистиката. Преди няколко години тя взела тапия за юрист от Софийския университет и е категорична, че именно тази специалност й е най-полезна в журналистическата професия. Преди това Петрова е учила философия, история и журналистика.

„Помислих си, че не може да има нещо по-сложно от правото и се сетих, че всъщност има – китайските йероглифи. Това ми прозвуча като предизвикателство към самата мен и не се поколебах да се захвана и с още една специалност”, признава хубавата водеща. Така в главата й се родила идеята да следва китайска филология в Софийския университет. До къде го е докарала с йероглифите не се знае, но е факт, че пред Виктория рядко има предизвикателство, с което да не се справи, пише "Уикенд". „Човек не бива да затъва в рутината, а цял живот да се старае да учи”, философства новинарката.