Виктория Георгиева, която ще представи страната ни на Евровизия 2021, ще стане домакин на първия музикален лагер за писане на песни за конкурса у нас. Това ще се случи от 16 до 26 август, а терен на събитието ще дадат Бургас и Приморско.

Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020 ще събере едни от най-доказаните музикални продуценти, композитори и текстописци от европейската музикална сцена, както и някои от най-успешните артисти на конкурса.

В рамките на събитието Виктория ще стартира и своята подготовка за гранде конкурса догодина.

„Изключително сме радостни, че може да проведем подобно събитие в красивите Бургас и Приморско, въпреки тежките времена, в които живеем. Артистите, които създават музика, имат нужда да са заедно, защото това, което правят те е преди всичко да превръщат емоциите в изкуство. Надяваме се, че на Евровизия 2021 ще можем да чуем и видим повече песни създадени в България“, споделя продуцентът на Георгиева и организатор на Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020 Геновева Христова.

Събитието ще бъде съпътствано и от два концерта, в които ще вземат участие Виктория и нейните колеги артисти от Евровизия. На 22 август от 20:30 часа българските и международните гости на Бургас ще могат да се насладят на изпълненията им на живо напълно безплатно на откритата сцена „Охлюва“. Ден по-рано Приморско също ще домакинства концерт на Виктория и звездите от Евровизия, като началният му час е 21:00.