Българският представител на Евровизия 2020 Виктория Георгиева - VICTORIA ще вземе участие в промо концерта за Евровизия в Лондон на 29 март. Това ще постави началото на европейската обиколка на младата певица преди конкурса през май месец. Виктория вече е потвърдила участието си в концертите в Амстердам на 4 април и в Мадрид на 11 април, където ще изпълни българската песен за Евровизия 2020 пред близо 15 000 фенове на музикалната надпревара.

Виктория е сред първите участници, които потвърждават участието си в тазгодишното издание на London Eurovision Party. Събитието ще се проведе в концертната зала в сърцето на Лондон Café De Paris и ще събере за първи път голяма част от участниците от тазгодишното издание на Евровизия. Това ще бъде и първата среща на българския представител със стотиците международните журналисти, които отразяват конкурса.

Българската песен за Евровизия ще бъде представена на 7 март в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ 1. Специален гост в студиото ще бъде българският представител Виктория, която ще разкаже повече за проекта и предстоящото промоционално турне в Европа. Преди броени дни Виктория засне музикалното видео към песента си, което също ще бъде представено на 7 март в студиото на БНТ 1.

Тази година конкурса Евровизия ще се проведе в Ротердам на 12, 14 и 16 май и ще бъде изпъчен пряко по БНТ 1 от 22 часа. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май.