Актьорът Вин Дизел предизвика руския президент Владимир Путин да се залее с ледена вода.

Идеята е част от набиращата сила кампания в помощ на хората, страдащи от болестта на Лу Геринт - Амиотрофична латерална склероза.

Вече повече от седмица известни личности по целия свят публикуват в интернет клипчета, в които призовават за дарения.

За да привлекат внимание към акцията, те се снимат как изписват кофа с лед върху главите си. Освен Вин Дизел това вече направиха Бил Гейтс, Лейди Гага, Марк Цукърбърг, Бритни Спиърс, Кейт Ъптън, Майли Сайръс, както и българските спортисти Григор Димитров и Стилиян Петров. Всеки, който участва в кампанията, има правото да предизвика някой друг да се включи. Затова и Вин Дизел реши да привлече самия Путин към акцията.

Засега обаче руският президент не е отговорил официално на предизвикателството. Пред Lenta.ru неговият говорител Дмитрий Песков заяви, че Путин вероятно все още не е уведомен за поканата на Вин Дизел, защото е зает с по-важна работа. Той обаче не е отклонил предложението. Американският актьор отправи още две предизвикателства - към Анджелина Джоли и Мишел Обама.

Покана да се включи в кампанията получи и Димитър Бербатов. Той беше предизвикан от бившия си съотборник Станислав Манолев, който преди да се залее с ледена вода, призова и Ивелин Попов и Николай Бодуров да участват в акцията.