Бившият футболист и британски актьор Вини Джоунс загуби съпругата си. 53-годишната Таня е починала в дома им, след дълго боледуване. 

Любимата на звездата е имала сърдечен проблем от години. Тя разбрала за него след като родила дъщеря си, която е от първия ѝ брак. След това претърпяла трансплантация и лекарите я предупредили, че има риск за нейното здраве.

„Когато отидох да поискам ръката ѝ от баща ѝ, той ме попита дали знам с какво се захващам... Отвърнах му, че знам и че ще се грижа за нея“, посочва актьорът пред „The Guardian“.

„Опитахме се да живеем нормален живот и ми се струва, че понякога прекалявахме. Нямаше време да си мислим „какво“ и „ако“. Вземахме това, което животът ни предлагаше“, спомня си Вини за началото на връзката им.

От футболните клубове „Уимбълдън“ и „Челси“, където Джоунс е ритал, изразиха своите съболезнования по повод кончината на съпругата му.

Вини и Таня имат 25-годишен брак. Познават се още от деца, но любовта между тях пламва през 1994 г., когато тя е само на 26 и тъкмо се е разделила с първия си съпруг.