Винъс и Серина Уилямс са оттеглили подкрепата си към безпрецедентния до този момент филм за професионалния и личния им живот.

Причина за това е фактът, че сестрите не са съгласни със светлината, в която филмът представя баща им Ричард.

До преди няколко дни американските тенисистки са били готови да излязат на червения килим за премиерата на лентата на Международния филмов фестивал в Торонто.

По всичко изглежда обаче, че това няма да се случи.

Първата прожекция на филма "Винъс и Серина", който е по идея на Мейкън Беърд и Мишел Мейджър, трябваше да види бял свят непосредствено след Откритото първенство на САЩ.

Именно там Серина завоюва своята 15-а титла от Големия шлем.

Въпреки първоначалните договорки с авторите на лентата Винъс е променила коренно позицията си, след като е разбрала, че баща й е представен като изключително контролираща и доминираща фигура в живота им.

Авторите на лентата за заснели общо 450 часа, в които сестрите допускат да бъдат снимани домовете им, случващото се в хотелските им стаи по време на турнири, както дори и престоят им в болници през последната година.

Нито една от тенисистките не е поставила предварителни условия преди началото на проекта. Сред "неудобните" моменти има кадри как Ричард Уилямс прекъсва интервюта на своите дъщери - нещо, което е практика за него през годините.

Освен това се вижда и манифестът от 78 страници, в който той е направил план за похода на дъщерите му към тилите от Шлема.

Въпросният амбициозен манифест е направен по времето, когато Винъс и Серина все още са в началното училище. Филмът не пропуска да се спре и на факта, че Ричард е имал извънбрачни връзки.

След като вижда филма през август, Винъс провежда тежък разговор с авторите на лентата и възразява остро срещу създадения образ на Ричард Уилямс.

Въпреки че Беърд и Мейджър нанасят някои дребни корекции и правят леки промени, сестрите така и не са доволни от крайния продукт.

"Според нас историята на Винъс и Серина е много важна и се надяваме в крайна сметка двете да видят нещата по този начин", коментираха авторите на филма.