След като лъснаха измамите с укриване на данъци от хонорарите на участниците, на бял свят излезе голяма машинация, извършена от Биг Брадър, за да може да отстрани Емануела от играта и да й отнеме короната на победител.

В гласуването през цялата финална седмица са били установени някои нередности, които обясняват третата позиция на фолк дивата

От понеделник всички финалисти имаха един номер - 17701, на който почитателите им пращаха есемеси с различна цифра. Само два дни по-късно, всеки от тях получи собствен номер за подкрепа от привържениците им. Личният номер на Емануела стана 17703, а доскорошният 17701 се даде на Борислав.



Всичко точно, но администраторите на официалната страница на Емануела са се видели в приключение от непрекъснатата смяна на номерата. И така дълго време те агитирали феновете й да я подкрепят на номер 17701. Така гласовете отивали в подкрепа на Борислав. Това обяснява и оставането му до финала на шоуто.



Целта е била готвачът Ути Бъчваров да завърши след фолкаджийката, отклонявайки нейните гласове към друг участник.

Това поставил той като условие, в противен случай щял да се чувства победен от устатата певица, с която не спираше да се заяжда по време на целия формат. Още повече, че продуцентите решили за по-интересно на финал да оставят двама лидери от различните лагери, вместо двете приятелки Емануела и Миглена Ангелова, пише „Уикенд“.