Може да сме малка държава на картата на света, но ако се преброят звездите, идвали по различни поводи у нас, то броят им е повече от приличен...

1. Мадона дойде със 100 чорапогащника

Както подобава на всяка кралица, и Мадона има прищевки и ги мени, както й скимне. Тя си водеше у нас чакръкчия (масажист специално за гърба, гръбначния стълб и ставите), личен треньор, чифт слушалки, покрити с кристали "Сваровски", за диджея, 10 големи аптечки, 10 китари специално за нея, 4 цвята червила на Yves Saint Laurent. Педант до мозъка на костите, тя държи да се спазват 1,5 минути - най-краткото време за смяна на костюмите между песните. Дойде с 3 контейнера дрехи, с нея пътуваха и 12 батута. Мадона си носеше 100 чорапогащника, както и 120 пудриери, 200 триъгълни апликатора за слагане на грим, 9 гардеробиери, 18 бутащи се закачалки за дрехи за танцьорите и бенда.



2. Нечетен брой листенца от босилек за сър Елтън

Сър Елтън Джон пристигна със списък поръчки, дълги като косите на затворена в замък принцеса. Стаите, приспособени на "Локомотив", бяха покрити с червен килим, имаше кокетни настолни лампи с воали и енергоспестяващи крушки, за да се избегне флуоресцентно осветление на тавана. Стаята за отдих бе с разкошни бели мебели и в никакъв случай не трябваше да са кожени. Гвоздеят в прищевките бе бяло кресло с кашмирени нишки във викториански стил, което музикантът си купил м.г. и с което пътува навсякъде. Той поиска и персонална телефонна линия за връзка с всички точки на света, и 42-инчов плазмен телевизор със сателитна чиния с достъп до спортни канали. Певецът настоя и за четири 2-метрови палми и огромна квадратна ваза с микс от свежи цветя и бели декоративни камъчета на дъното. Любопитно бе, че в букета не трябва да присъстват лилии, карамфили, хризантеми или маргаритки. Вазите в личната гримьорна на Елтън Джон бяха 7 на брой, всяка с по 7 рози: 2 бели и 5 червени, с еднаква дължина на дръжките и без листа. В менюто имаше три вида салати и нечетен брой цели листенца пресен босилек! Сър Елтън държеше да има и любимата му английска горчица, и обилно количество пуканки.



3. Морган Фрийман не се подписва

Морган Фрийман бяга от автографите като вампир от сребърен куршум. Той отказа даже на суперзвездата ни Бербатов. Двамата се засякоха в самолета от Лондон до София през 2007-а, когато Фрийман снимаше у нас "Кодът" с Антонио Бандерас. Отказът обаче не разстрои Бербо, който тогава каза: "Няма как да не съм в добро настроение, след като пътувах с велик актьор като Морган Фрийман. Опитах да му поискам автограф, но ми отказа. За мен бе удоволствие, че се здрависахме."

4. Брегович скромен - само уиски

Горан Брегович, който даде началния тон на годината у нас с веселяшки ритми, не е имал кой знае какви претенции. Но държал да има вода и кърпи до всеки изпълнител на сцената. Той не искал да отбелязва 2010-а с шампанско, ами с любимото му уиски. Затова се пресягаше от време на време, когато Ален Адемович дирижираше ритъма, към бутилката и надигаше жадно. Той е сред трите звезди, идвали у нас и почетени лично от премиера Бойко Борисов. Другите са Силвестър Сталоун и Борис Бекер.

5. Боб Дилън и Хулио Иглесиас не желаят да бъдат снимани

Най-големият странник на съвременната музика Боб Дилън тотално отказа да бъде сниман. Нито от журналисти, нито от негови фотографи, затова и дописките за концерта му бяха без фотоси.

Хулио Иглесиас, който ще идва в България през есента също не желаел да му правят снимки фронтално, в профил и анфас. Никой не можа да обясни причината за тази странност на звездата, но повечето я свързват с все по-олисяващото му теме.