Пореден скандал се завихря между продуцентската компания Вирджиния рекърдс и първата победителка от "Мюзик Айдъл" Невена Цонева, пише Lifestyle.bg

На 14 януари невена съобщи пред медиите, че е осъдила компанията да плати неустойки за неизпълнени задължения към нея.

Днес Вирджиния Рекърдс опровергават това твърдение с официално изявление към медиите. Публикуваме целият му текст:

"Във връзка с изявленията от последната седмица на Невена Цонева по повод постановено от съда решение по едно от делата между нея и Вирджиния Рекърдс, бихме искали да Ви информираме за следното:

Твърденията, че Невена Цонева е спечелила това дело не са точни. От общо двете претенции, които тя е предявила срещу нас, съдът напълно е отхвърлил едната, а именно това, че Вирджиния Рекърдс не е изплащала коректно дължимите по договора суми. Назначената и приета от съда съдебно-счетоводна екпертиза доказва, че компанията не е ощетила финансово Невена Цонева и изплатените й над 100 000 лева съответстват точно на дължимите й по договор възнаграждения. Това е изрично потвърждение за коректността на компанията към Невена Цонева.

Съдът е уважил една формална претенция, която касае основно формата и реквизитите на предоставените на Невена Цонева отчети. Предвид несъгласието ни с мотивите на съда в тази връзка, Вирджиния Рекърдс ще обжалва решението в законоустановения срок.

Коментираното съдебно решение по никакъв начин не се отнася до обстоятелството има или няма действащ договор между страните. По този повод има образувани от Вирджиния Рекърдс съдебни дела, които са висящи и по тях тепърва предстои произнасяне.

Убедени сме, че подобни негативни изяви не са начинът да върнеш интереса на публиката към себе си. Оставаме със съжалението, че всичко това води до разрушаването на статуса на един артист, в който бяха вложени много усилия и амбиции."